Решението на президента Владимир Путин да постави ядрените си сили в

...
Решението на президента Владимир Путин да постави ядрените си сили в
Коментари Харесай

Столтенберг: Ядрената заплаха на Путин е опасна и безотговорна

Решението на президента Владимир Путин да сложи нуклеарните си сили в бойна готовност представлява “безотговорно” държание. Това съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

“Това е рискова изразителност. Това е държание, което е безотговорно”, сподели той пред на фона на засиленото напрежение към съветската инвазия в Украйна.

„ Ако комбинирате тази изразителност с това, което те вършат на място в Украйна, воювайки против самостоятелната суверенна нация и извършвайки огромно нахуване в Украйна, това ускорява сериозността на обстановката “, добави Столтенберг.

“НАТО не желае война с Русия, ние не търсим конфронтация”, сподели той по-късно пред BBC World. “Ние сме защитителен съюз, само че би трябвало да сме сигурни, че няма място за недоумение и неверни преценки за способността ни да се пазиме и пазиме съдружниците. НАТО ще разположи своите сили за бързо реагиране за първи път, с цел да укрепи източния си фланг пред лицето на съветската инвазия в Украйна. Съединени американски щати и Европа би трябвало в действителност да застанат дружно, както против нападателните дейности на Русия в Украйна, по този начин и против заплашващата изразителност на Москва. Точно това вършим, като ускоряваме военното наличие на НАТО на изток”, увери Столтенберг.

Той уточни, че Русия “извършва пълномащабна военна инвазия против суверенна, мирна нация” и “няма съмнение”, че виновният за това е президентът Владимир Путин.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР